Marcus Brede forteller om sitt beste sommerminne.

#Sommerpraten

Disse kvalitetene mener Marcus selgere bør ha

– Husk at det finnes en perfekt mengde «pushy».

Publisert

I «Sommerpraten» stiller SALG24 en rekke personer i salgsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker å lykkes i bransjen.

Neste ut er Sales Specialist i Too Good To Go, Marcus Brede.

– Har du pass?

– Det har jeg, heldigvis.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg er mest glad i spontanturer. Akkurat nå er jeg i Roma. Vi dro fra Warsaza i går – turen var bestilt og planlagt til Gdansk og Milan, men kansellert fly gjorde at vi måtte dra til Warsaza og fly til Roma i stedet. Men vi tar det som et eventyr.

Jeg fikk også besøkt TooGoodToGo-kontoret i Warszawa og Roma. Har også en drøm om roadtrip i USA ettersom jeg aldri har vært der, og i tillegg har jeg lyst til å få besøkt alle TGTG-kontorene som finnes i 17 land.

Seks kjappe:

1. Fjell eller strand? – Strand.

2. Fly eller tog? – Fly.

3. Caps eller bøttehatt? – Bøttehatt.

4. Softis eller kuleis? – Kuleis.

5. På grillen: Kjøtt eller fisk? – Kjøtt.

6. Øl eller vin? – Øl.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Da jeg og noen BMX-kompiser kjørte en sliten Caravelle ned til Barcelona og opp igjen uten mål og mening. Elsket og våkne i et nytt land hver dag og utforske. Var også i Madrid med alle Head of Sales i TGTG, og de andre tre som hadde prestert best det siste kvartalet. Det var veldig lærerikt og gøy. «Play hard, work hard» ga ny mening etter turen.

– Hva er din beste salgspitch/salgsapproach?

– Liker å spille bad cop, good cop først, for å få kunden på gli. Deretter introduserer jeg betingelsene. Det finnes ikke et manus i salg, og det å være analytisk og kreativ er viktige egenskaper. Husk at det finnes en perfekt mengde «pushy».

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden.

– Må jo gi litt creds til min sjef Freddie Ingvarsson, kollega Jørgen Høiklev og ekskollega Aleksa Radman. De kan alle snu et selskap opp ned, og har på hver sin måte imponert meg.

– Når tryna du sist på jobb?

– Litt gøy, for jeg ble booket inn til et digitalt møte for salg og mindset for det polske teamet før vi hadde snakket om at jeg skulle reise dit i sommer. Det ene førte til det andre, og plutselig var jeg på det polske kontoret i Warszawa i går. Der måtte jeg holde presentasjonen live i stedet, og det var jeg ikke helt forbered på. Men er det en ting min hobby, BMX, har lært meg, så er det å reise seg opp så fort man tryner. Det prinsippet brukte jeg også i denne situasjonen. Det hjalp på nervene.

– Hva er ditt beste råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbransjen?

– Jobb hardt, og lær deg den riktige metoden å gjøre ting på før du rekker å forme dårlige vaner. Ikke vær redd for å ta sjanser, og sett høye mål. Så lenge du er åpen for utvikling, er det ingen mål som er urealistisk.

Powered by Labrador CMS