Manglende resultater har ført til oppsigelser.
Manglende resultater har ført til oppsigelser.

Salesforce sier opp flere hundre selgere

Salesforce, som leverer salgsstøttesystemer, meldte mandag at de sier opp flere hundre selgere. De har ikke oppgitt nøyaktig antall, men sier det er mindre enn tusen.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet oppgir manglende resultater som grunn for oppsigelsene.

- Salgsresultatene våre skal sikre forutsigbarhet. Dessverre fører det til at noen må forlate selskapet. Vi vil støtte dem gjennom prosessen, sier en talsperson for Salesforce i en melding.

Salesforce har vokst kraftig de siste årene, og har totalt over 73 000 ansatte. De har også et kontor i Oslo, men det er ikke kjent om noen ansatte her er rammet av oppsigelsene.

Selskapet meldte tidligere i høst at de forventer dårligere resultater i kommende kvartaler, og begrunnet det med at beslutningsprosessene hos kunder tar lenger tid.

For kvartalet som endte 31. juli, rapporterte selskapet en omsetning på 7,72 milliarder dollar, og et overskudd på 1,19 dollar per aksje. Selv om omsetningen viste en økning på 22 prosent fra tilsvarende kvartal i fjor, falt Salesforce-aksjen 7 prosent etter presentasjonen. Salesforce-aksjen ble også rammet av den generelle nedgangen blant teknologiselskaper i forrige uke. Totalt har selskapet falt 20 prosent i verdi siden i sommer.

Powered by Labrador CMS