Per Haakon Lomsdalen er Norgessjef i Salesforce.

Salesforce vil skape 18 700 nye jobber og 54,7 milliarder kroner i omsetning i Norge innen 2026

International Data Corporation (IDC) har utført en undersøkelse på oppdrag fra Salesforce, som viser hvilke økonomiske ringvirkninger Salesforce gir i Norge.

Publisert

Innen 2026 vil Salesforce’ partnernettverk være nesten seks ganger større enn selskapets egen tilstedeværelse i Norge, ifølge undersøkelsen.

Ifølge IDCs beregninger vil Salesforce og deres økosystem skape 18 700 nye arbeidsplasser og 54,7 milliarder kroner i omsetning i Norge innen 2026.

Salesforce er et informasjonsteknologiselskap, som har spesialisert seg innen nettskytjenester og programvare for kunderelasjons-håndtering

IDC anslår at det vil skapes flest jobber innen handel og produksjon, administrasjon og helsesektoren.

– Bak den økonomiske veksten som Salesforce og vårt økosystem skaper, er det en kraftig økonomisk motor i skytjenester i seg selv. Ifølge IDC vil skybasert teknologi stå for 27 prosent av virksomheters IT-utgifter til digital transformasjon i år, og 36 prosent i 2026. Teknologien har stor betydning for bedrifters digitalisering, sier Norgessjef i Salesforce, Per Haakon Lomsdalen, i en pressemelding.

På verdensbasis forventer IDC at bruken av skytjenester vil vokse med 18 prosent i året, de neste fem årene. For lokal datalagring spår de at veksten vil være på moderate 2 prosent.

– Skyløsninger har gjort det enklere å jobbe utenfor kontorets vegger, tilpasse kundereisen og utvikle nye produkter og tjenester i løpet av uker i stedet for måneder, sier han.

Salesforce etablerte et norsk kontor i 2019, etter å ha håndtert norske kunder fra Danmark. Lomsdalen etablerte den norske avdelingen fra hjemmekontor i pandemien, som nå teller omtrent 80 ansatte.

Powered by Labrador CMS