Inspirerende foredrag gir motivasjon, påfyll av energi og ofte ny kunnskap.
Inspirerende foredrag gir motivasjon, påfyll av energi og ofte ny kunnskap.

Åtte foredrag som kan hjelpe deg bli en bedre selger

Alle har en reisevei til og fra jobben. Med disse utvalgte foredragene kan du bruke reisetiden til noe produktivt.

Publisert Sist oppdatert

Vi bruker timevis på å reise til og fra jobb hver uke. Dette er tid vi ofte ikke bruker til noe annet enn å sitte på en buss eller i en bil og gjøre ingenting. Hva med å bruke reisetiden til noe som gjør deg til en bedre selger? Hva med å bruke tiden på å lære deg noe nytt?

Inspirerende foredrag gir motivasjon, påfyll av energi og ofte ny kunnskap. På YouTube og TED finner du tusenvis av foredrag og presentasjoner om alt mellom himmel og jord.

Her har vi samlet noen av våre favoritter:

Admiral William H. McRaven UT Austin 2014

Admiral McRaven har vært sjef for USAs elitesoldater i en årrekke. I 2011 hadde han det øverste ansvaret for operasjonen som tok livet av Osama bin Laden.

I talen til avgangselevene ved University of Texas at Austin i 2014 holdt han denne inspirerende talen om hvordan vi alle kan gjøre verden litt bedre ved å ta de riktige valgene i livet.

Is there a Buy Button inside the brain

Patrick Renvoise har forsket på hvordan hjernen tar kjøpsbeslutninger, og hvordan markedsføring kan påvirke den viktigste delen av hjernen. Ved hjelp av det han kaller «neural marketing» kan vi nå frem til hjernens kjøpsknapp.

How to make stress your friend

Psykologen Kelly McGonigal er spesialist på stress. I denne presentasjonen forteller hun hvordan stress ikke trenger å være farlig. Stress kan være positivt. Ja, tress kan til og med være sunt, hvis du håndterer det riktig.

Don’t eat the marshmallow!

I et eksperiment fikk en rekke barn én marshmallow, med løfte om én til hvis de ikke spiste den første i løpet av 15 minutter. Studien viste en sammenheng mellom hva barna valgte å gjøre og hvordan det gikk med dem senere i livet.

Joachim de Posada forklarer i denne presentasjonen hvordan kunnskapen fra kan overføres til salg, og hvor godt selgere lykkes.

Grit: The power of passion and perseverance

Angela Lee Duckworth ga opp en prestisjefylt jobb som forretningskonsulent for å bli matematikk-lærer i den offentlige skolen i New York. Her innså hun at det ikke var bare intelligens og ressurser i dette som var avgjørende for hvilke elever som gjorde det bra, og hvilke som hadde problemer med faget.

I dette TED-foredraget forteller hun hvordan «grit», kombinasjonen av lidenskap og utholdenhet, viser seg å være en mye viktigere faktor for de som vil lykkes.

How great leaders inspire action

Simon Sinek er en inspirerende foredragsholder og forfatter av fem bøker om ledelse. Den første boken hans, «Start with Why», var en av de mestselgende bøkene om ledelse da den kom ut i 2009. Dette er det opprinnelige TEDx-foredraget hans hvor Sinek forklarer hvordan noen av de mest betydningsfulle selskapene og menneskene i verden oppnår suksess ved å snakke om hvorfor de gjør det de gjør.

Why the secret to success is setting the right goals

John Doerr var selger hos Intel før han ble investor i Silicon Valley. Som investor har han vært involvert i oppstarten til blant annet Google, Amazon og Twitter.

I dette foredraget snakker han om hvor viktig det er å sette riktige mål. Han viser flere eksempler på hvordan målesystemet «Objectives and Key Results» har hjulpet Intel, Google og rockestjernen Bono å realisere sine visjoner.

8 secrets of success

Analytikeren Richard St. John har destillert over 500 intervjuer til et 3-minutters foredrag om hva som er nøkkelen til suksess.

Powered by Labrador CMS