Ahmed Athir og Ali Athir jobber med B2B-salg i Instacall.
Ahmed Athir og Ali Athir jobber med B2B-salg i Instacall.

Brødrene tjener millionlønn på telefonsalg: – Et medfødt talent

Ahmed og Ali deler sine beste tips til hvordan man kan lykkes med telefonsalg.

Publisert

Ahmed Athir (23) og lillebroren Ali (22) flyttet fra Haugesund til hovedstaden, og fikk jobb som telefonselgere i Instacall AS.

I dag er brødrene de beste B2B-selgerne i selskapet, og tjener millionlønn på telefonsalg.

– Jeg jobbet i dagligvarebutikken til pappa i Haugesund. Da jeg flyttet til Oslo hadde jeg ingen planer om hva jeg skulle drive med. Ali hadde møtt daglig leder i Instacall, Werhad Bejani, og han kom med et jobbtilbud fordi han mente jeg kunne passe til å jobbe med salg. Jeg hadde ingen kjennskap til bransjen fra før, men bestemte meg for å gi det et forsøk, forteller Ahmed.

I fjor ble Ahmed kåret til Årets selger, men i år får han tøff konkurranse av lillebroren.

– Store muligheter

– Jeg hadde hørt om arbeidsmiljøet og det de har bygget opp her. Jeg har alltid vært nysgjerrig på salgsbransjen, og skjønt at Instacall er en plass man kan utvikle seg, og at de som jobber her får store muligheter. Mange har brukt dette som læringsarena for videreutvikling i salgsbransjen, forteller han.

– Det som gjør det så bra er at du blir ledet av folk som selv har bygget seg opp i firmaet. De vet hvor beinhard denne jobben er, og kjenner til alle utfordringene man møter hver dag. Det skaper en trygghetsfølelse, skyter lillebror Ali inn.

Brødrene startet med å selge til privatmarkedet, men leverte så gode resultater at de ble flyttet over til avdelingen for B2B-salg.

Ali innrømmer at han synes det er dobbelt så vanskelig å selge til bedriftsmarkedet.

– Det er flere ting rundt produktet vi leverer som vi må forholde oss til når vi selger det inn til bedrifter. Det blir litt mer teknisk, og litt mer avanserte løsninger enn på B2C. Bedriftskundene er opptatt av mer enn bare pris og innhold. De er enda mer bevisst på kvalitet, tjeneste, produkt og leveranse, forteller han.

Det er ikke vanskeligere enn at brødrene tjener en provisjonsbasert månedslønn på 160 000 kroner hver i måneden.

– Jeg har alltid visst at det gikk an å tjene gode penger her, men ikke at det skulle gå så fort. I begynnelsen var det gøy med høy lønn, men etter hvert er det resultatene som betyr mest. Det er de som motiverer til å hele tiden prestere bedre, forteller Ali.

– Medfødt talent

– Hva er det som gjør at dere to lykkes så stort med salg?

– Jeg tror faktisk noe så enkelt som dialekten vår er en fordel, også er det beinhard jobbing, svarer Ali.

For Ahmed er det eksterne faktorer som er avgjørende for at han skal klare å prestere på jobb.

– Jeg er opptatt av å føle meg bra. Det innebærer at jeg sover godt, og har det ryddig på privaten. Jeg sørger for at det ikke er noe som plager meg, for på den måten klarer jeg å holde riktig fokus. Hvis det skjer noe i privatlivet er jeg nøye på å legge det igjen hjemme, og ikke ta med private følelser på jobb.

De blir enig om at det er kommunikasjonsferdighetene og et medfødt talent som gjør de til de beste B2B-selgerne i Instacall.

– Kommunikasjonsferdighetene våre spiller nok en stor rolle. Det er ikke alle som har det i seg. Alle kan trene og bli bedre, men det er noen som har det talentet. Og når du klarer å kombinere det med hard jobbing og holde riktig fokus, og i tillegg få riktig oppfølging av flinke ledere, så er det vinn vinn, sier Ahmed.

– Hva tenker dere om at telefonselgere har fått et så dårlig rykte?

– Bransjen har vært preget av useriøse aktører, som kanskje har fått kunder til å føle seg lurt, og det har resultert i denne stigmatiseringen, sier Ahmed og fortsetter:

– Det er litt trist at bransjen blir oppfattet sånn. Jeg har tenkt på det, men jeg er veldig stolt. Vi møter motstand hele veien, og får utallige nei på telefonen. Det at vi klarer å takle alle de avslagene, er det vi får betalt for. Vi er de eneste i landet som håndterer den type motstand hver eneste dag på jobb.

Brødrenes beste tips

– Hva er deres tre beste tips til andre som jobber med telefonsalg?

– For min del handler det om oppmøte, sier Ahmed og legger til:

1. Vær førstemann på jobb, og aldri kom med unnskyldninger. Mange kommer første dag på jobb og får en dårlig opplevelse av salgsbransjen – for den er tøff! Men hvis du holder ut, møter opp på jobb, og er opptatt av kvalitet, vil resultatene komme fortløpende, og du vil med hundre prosent sikkerhet lykkes i jobben.

2. Ha tro på deg selv. Sikt høyt, og visualiser for deg selv at det kommer til å gå bra.

3. Du må takle motstand. De fleste gir seg for fort, men vær litt motstandsdyktig. Når du føler at det ikke løsner helt, og du vil gi opp, gå tilbake til tips to.

Ali er enig med storebroren, og tror at alle mennesker har godt av å jobbe med salg, uavhengig av hvilke type salg det er snakk om.

– Det er en god treningsarena, og har hjulpet meg veldig. Du lærer å kommunisere med folk, møter ulike mennesker hver eneste dag, og blir mer integrert i bedriftsmarkedet. Jeg tror alle har godt av å ha en salgsjobb i løpet av livet.

Powered by Labrador CMS