Martin André Zielinksi foran ett av 25 Michael Jackson-objekter som skal stilles ut.
Martin André Zielinksi foran ett av 25 Michael Jackson-objekter som skal stilles ut.

Ble selger for fem år siden: Skal selge Michael Jackson-samling verdt millioner

For fem år siden byttet Martin André Zielinski beite fra håndverker til selger. Nå har han fått oppdraget med å selge en samling av Michael Jackson-klenodier verdt titalls millioner av kroner.

Publisert Sist oppdatert

Martin André Zielinski jobbet i elleve år som elektriker og kjølemontør, før han byttet yrkesvei og ble selger. Som håndverker hadde han mye kontakt med kunder når han var ute på oppdrag.

– Gjennom tiden min som håndverker fikk jeg alltid skryt av arbeidsgiverne mine om at jeg var profesjonell og flink med kunder, sier han til SALG24.

Dette var det første tegnet for Zielinski at han befant seg i feil bransje. Det, i tandem med lysten til å teste ut noe nytt, førte han til sin første jobb som selger i 2018. Da startet han med å selge strømavtaler på stand for Adicio.

– Det høres «cocky» ut, men jeg fant fort ut at jeg var et naturtalent. I min første måned hos Adicio kom jeg på andreplass for månedens selger.

Eget firma

Etter å ha blitt månedens selger flere ganger, vunnet nasjonale salgskonkurranser og slått interne salgsrekorder hadde Zielinski opparbeidet seg nok selvtillit til å starte opp for seg selv.

– Jeg følte at jeg var på riktig sted. Etter alle disse merittene tenkte jeg at jeg like gjerne kunne starte et eget selskap.

Han og en partner valgte å etablere House of Consultants i 2020, midt under pandemien.

– Det var tungt å starte opp under koronaen. Men jeg har veldig stor tro på meg selv, og følte at jeg var såpass rutinert og flink at det var verdt å forsøke.

En av to Swarovski-hansker som skal stilles ut.
En av to Swarovski-hansker som skal stilles ut.

Planen var å tilby konsulenttjenester, og jobbe med analyse og kryptovaluta, men deres første oppdrag skulle bli noe helt annerledes enn det de hadde forestilt seg.

Zielinski og makkeren fikk tilbudet om å forvalte og auksjonere bort en samling på omtrent 32 000 Michael Jackson-klenodier. En samling de sikter på å få minst tre millioner dollar for.

Zielinski sier han har et bredt internasjonalt kontaktnettverk han har opparbeidet seg gjennom reiser og LinkedIn. Ifølge han så ble han anbefalt av en person i dette nettverket til en av eierne av Michael Jackson-samlingen.

– Et par uker etter at vi ble anbefalt hadde vi et Zoom-møte med samleren, hvor han viste stor interesse, sier han.

De ble enige om at House of Consultants skulle få enerett til å selge samlingen i løpet av to år. De har nå brukt de siste 17-18 månedene på å verifisere alle objektene.

– Midt i koronaen reiste jeg og kollegaen min masse for å få dokumentert og verifisert alle samlingsobjektene. Det var ikke akkurat enkelt å reise inn- og utlands midt i en pandemi for å titte på alle disse tingene.

Utstilling

Deler av samlingen skal nå vises fram i et lokale i Aurskog, av alle plasser.

Bjørn Pedersen er en stor tilhenger av popkultur.
Bjørn Pedersen er en stor tilhenger av popkultur.

– Bjørn Pedersen, som driver museet, kontaktet oss og var superinteressert i å få stilt ut noen av samlerobjektene for et lite honorar.

Pedersen, som også samler på pop-kulturelle klenodier, skal stille ut en egen privat samling av rekvisitter og objekter fra blant annet Dynasty, Frustrerte fruer, Friends og Disney – i tillegg til Michael Jackson-objektene.

– Det blir en fin mulighet for folk å kunne se disse objektene før de blir solgt, sier Zielinski.

Powered by Labrador CMS