Daniel Norum Lund sier at man må tørre å gå ut av komfortsonen for å lykkes med video i salg.

Her er hans beste tips til bruk av video i salg

Daniel Norum Lund i DigiUnity tror video i salg er kommet for å bli.

Publisert

Lund jobber som sales manager i DigiUnity, som har utviklet et videoverktøy som blant annet brukes av selgere.

Han sier at de virkelig så potensialet i dette under pandemien. Samtidig tror han at dette bare vil bli mer vanlig framover.

– Jeg tror dette kommer til å bli like vanlig som Teams-møter nå har blitt. Vi sammenligner ofte dette med Snapchat og hvordan asynkron kommunikasjon har tatt av på konsumermarkedet. Du kan åpne videoen og se når du har tid, sier Lund.

I tillegg mener han dette passer bra for å tilpasse seg utviklingen i salgsbransjen.

– Jeg tenker på den yngre generasjonen som nå kommer inn i arbeidslivet. De er veldig vant til dette med video og voicemails. Om seks-syv år er jeg hundre prosent sikker på at video i salg vil være helt vanlig.

Tips til videobruk i salg

Likevel kreves det at man legger litt energi inn i arbeidet for å lykkes.

– Dette jobber vi med daglig. Kundene våre kjøper ideen, men det er også noe med å faktisk ta det i bruk. Man må trå litt ut av komfortsonen, og det kan være litt uvant. Mange er vant til å være i videomøter, men dette er en litt annen setting. Du lager et opptak, og sender det til en kunde. Det kan oppleves litt rart i starten, sier Lund.

Her deler han sine beste tips til å bruke video i salg:

  • Tips nummer 1: Ikke vær redd

– Du må bare hoppe i det. Det skal ikke mye til for at det blir en vane. Plutselig får du bra respons fra en kunde, og du kjenner at motivasjonen stiger hos deg og salgsteamet ditt. Så closer du et salg, og kjenner at du er i gang. Vi anbefaler å gjøre noen opptak som du kanskje sender til en kollega først for å bli litt komfortabel.

  • Tips nummer 2: Vær deg selv

– Tips nummer to er å bare være deg selv. Du skal ikke være Hollywood-skuespiller. Det er så enkelt som et tastetrykk. Vis hvem du er, og prat sånn som du vanligvis prater. Du trenger ikke noe manus til det.

  • Tips nummer 3: Sjekk utstyret

– Et tredje tips er å ha gode lysforhold, kanskje en litt bra mikrofon sånn at du høres og ser bra ut.

Powered by Labrador CMS