Konsernsjef i Visma Merete Hverven
Konsernsjef i Visma Merete Hverven

Visma opplever rekordhøy omsetning

Visma rapporterer om sterk vekst, til tross for global økonomisk usikkerhet.

Publisert

Vismas omsetning nådde et rekordhøyt nivå i andre kvartal på 602 millioner euro, en vekst på 16 prosent sammenlignet med 520 millioner euro i samme periode i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) økte med 6 prosent til 148 millioner euro, informerer Visma i en pressemelding.

Til tross for økt usikkerhet om globale økonomiske utsikter, er Vismas sentrale markeder fortsatt sterke. Både Norden og BeNeLux-landene viser en sunn utvikling, med solid økonomisk aktivitet.

Samtlige av Vismas tre forretningssegmenter leverte godt i andre kvartal, og Small Business (SMB)-segmentet viste spesielt sterk inntektsvekst på 25 prosent. Segmentene Medium & Large Enterprise (MLE) og Public oppnådde en inntektsvekst på henholdsvis 18 og 12 prosent.

– Kundene våre fortsetter å investere i skybasert programvare for å automatisere og effektivisere forretningsprosessene sine. Visma leverer virksomhetskritisk programvare til en diversifisert kundebase og har en høy andel repeterbare inntekter, noe som gjør oss motstandsdyktige mot en potensielt svakere utvikling i den globale økonomien, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

– En god avtale

I juni signerte Visma en avtale om å selge sin IT-konsulentvirksomhet til CVC Capital Partners. En vellykket transaksjon vil innebære en rendyrking av Vismas kjernevirksomhet innen virksomhetskritisk programvare til private og offentlige kunder i Europa, med fokus på SaaS (Software as a Service) og standardiserte produkter.

Transaksjonen er betinget av myndighetsgodkjenning, og forventes gjennomført senere i år. Visma vil reinvestere inntektene fra salget i nye vekstmuligheter, både organisk og gjennom nye oppkjøp.

– Vi mener dette er en god avtale for alle parter. IT-konsulentvirksomheten kan få mulighet til å utvikle seg enda raskere og bedre som et selvstendig selskap. For Visma betyr dette et enda tydeligere fokus på vår kjernevirksomhet fremover, og ytterligere midler til å følge vår ambisiøse vekststrategi, sier Hverven.

14 nye selskaper

Vismas fortsatte oppkjøpsaktiviteten i andre kvartal, på tvers av alle segmenter. 14 selskaper med en samlet omsetning på 44 millioner euro (siste 12 måneder) ble en del av Visma i perioden, noe som bringer totalen for 2022 så langt til 29 nye selskaper.

Eksempler på oppkjøp i 2. kvartal var Teamleader, en Belgia-basert ledende programvare leverandør. Et annet eksempel er Declarando, den raskest voksende programvareaktøren innen regnskap og skatt for spanske frilansere, samt det danske tidsregistreringssystemet Intempus.

– Visma er stadig på jakt etter vellykkede skyselskaper, og vi ønsker å være den foretrukne partneren for lovende teknologigründere som ønsker å ta virksomheten sin til neste nivå. Med salget av IT-konsulentvirksomheten vår har vi nå kapital til å akselerere denne strategien, sier Hverven.

Powered by Labrador CMS