NFM Group jobber på spreng for å få levert beskyttelsesutstyr til Ukraina.
NFM Group jobber på spreng for å få levert beskyttelsesutstyr til Ukraina.

NFM Group opplever enorm pågang fra hele verden

Har behov for å øke produksjonskapasiteten.

Publisert

Siden invasjonen av Ukraina startet, har NFM mottatt et enormt antall forespørsler fra hele verden om å levere beskyttelsesutstyr som skuddsikre vester, hjelmer og uniformer.

Forespørslene kommer primært fra vestlige nasjoner, men også organisasjoner, grupper og enkeltindivider har tatt kontakt.

Som følge av den enorme pågangen og behovet for å raskt forsyne ukrainske styrker med beskyttelsesutstyr, har NFM også gått i dialog med større kunder i vest-europeiske land for å omprioritere produksjon på eksisterende leveranser.

– Vi har pågående dialog med flere strategiske kunder for å kunne omprioritere planlagte leveranser for å raskt levere produkter til Ukraina. Råvarer og materiell er noe mer utfordrende å få tak i under de rådende forhold i Europa, i tillegg til at det er noe ledetid på produksjon. Vi har også iverksatt ytterligere rekruttering for å dekke den økte produksjonen, og det skal nå ansettes nærmere hundre produksjonsarbeidere til vårt produksjonsanlegg i Polen. Her prioriterer vi å ansette ukrainske flyktninger, sier markedsdirektør i NFM Group, Mads E. Larsen, i en pressemelding.

Da invasjonen startet måtte NFM beslutte å trekke ut sin operasjon i Lviv, Ukraina, som telte cirka 130 ansatte. Dette skjedde umiddelbart etter at Russland krysset den ukrainske grensen. Samtlige ansatte ble tilbudt fast jobb og bolig ved selskapets produksjonsanlegg i Polen.

I skrivende stund har kun en håndfull av de ansatte benyttet seg av tilbudet. De fleste har uttrykt at de ønsker å kjempe for sitt eget land og frihet, og derfor ikke vil reise ut.

– Vårt viktigste fokus er nå våre ukrainske kollegaer, og ivaretagelse av disse. At mange velger å bli i sitt eget hjemland for å kjempe for sin selvstendighet og frihet, har vi stor forståelse og respekt for, sier konserndirektør i NFM Group, Walter Øverland.

Powered by Labrador CMS