Nye inkassotall fra Kredinor tyder på at mange bedrifter kan gå en tøff høst i møte, blant annet på grunn av høye strømregninger, sier administrerende direktør i Kredinor, Klaus-Anders Nysteen.

Kraftig inkassoøkning for bedrifter

Norske bedrifter sliter med å betale strømregningen, viser nye tall fra Kredinor.

Publisert Sist oppdatert

Antall inkassosaker for bedrifter er opp 10 prosent første halvår, mens den totale inkassogjelden går opp med 50 prosent.

– Vi ser en urovekkende utvikling for norske bedrifter i tallene våre. Mens inkassosakene faller for privatpersoner første halvår, er det en kraftig økning for bedrifter. Det er spesielt strømregningene bedriftene sliter med å betale, og som dermed går til inkasso, sier administrerende direktør i Kredinor, Klaus-Anders Nysteen.

Ser man samlet på bedrifter og forbrukere har Kredinor en nedgang i antall nye inkassosaker på -14,9 prosent første halvår 2022. Tallene for unge og bedrifter er imidlertid økende.

Økningen blant bedrifter i antall inkassosaker er på 9,7 prosent, noe som utgjør om lag 5000 nye inkassosaker første halvår. Inkassogjelden blant bedrifter øker med 49,6 prosent, en økning i ny inkassogjeld på om lag 350 millioner kroner.

Størst økning blant bedriftene er inkassogjeld knyttet til energikrav. Inkassogjelden knyttet til energikrav øker med 62,1 prosent, mens inkassogjelden går ned innenfor eksempelvis forbruksfinansiering. Andelen av total inkassogjeld er for første gang høyere blant bedrifter med 28,8 prosent enn for folk flest.

– Inkassogjelden blant bedrifter er nå høyere enn toppåret før pandemien. Det står i sterk kontrast til gjeldsutviklingen for privatpersoner, som har falt betydelig. Tallene tyder på at mange bedrifter går en tøff høst i møte, sier Nysteen.

Powered by Labrador CMS