JYSK skal oppgradere alle butikkene i Norge innen utgangen av 2024.
JYSK skal oppgradere alle butikkene i Norge innen utgangen av 2024.

JYSK åpner ny butikk og inngår samarbeid med UFF

Interiørgiganten gjør klimatiltak når de åpner nye butikker.

Publisert

I dag åpner butikken på Ryen dørene for første gang som en ny, moderne og mer bærekraftig butikk. Kjeden inngår et nytt samarbeid med UFF, og JYSK Ryen blir første butikk ut med gjenbruksstasjon.

I tillegg til at butikken er blitt større og modernisert, tar det nye butikk-konseptet en del bærekraftige grep.

– JYSK vil være et selskap som stadig tar miljøbevisste valg, som både er kostnadseffektive og nyttige for samfunnet som helhet, sier eiendomssjef i JYSK Norge, Lars-Petter Christensen.

Det nye 3.0 konseptet innebærer at butikkene får mer strømeffektive løsninger med sensorlysbrytere, nytt kildesorteringssystem og UFF tekstilcontainere på utsiden av alle butikker.

– Samarbeidet med UFF gjør det enklere for oss som selskap å ta gode grønne valg, slik at vi unngår restavfall når våre tekstiler ikke blir solgt- men kan gjenbrukes. I tillegg ønsker vi også å fasilitere for at kunden kan ta gode miljøvalg når de har tekstiler de ønsker å bli kvitt, sier Christensen.

JYSK gjør klimatiltak når de bygger nye butikker, og har satt seg ambisiøse planer om å halvere utslippene av klimagasser fra strømforsyning og oppvarming av alle butikker, distribusjonssentre og kontorer innen 2030.

I tillegg gjøres et forebyggende arbeid med å bevisstgjøre alle ansatte om å nå disse målene, med både skilting og påminnelser om bærekraftsfokus i JYSK.

– Vi gjør store grep i JYSK. Vi har blant annet byttet ut all plastemballasje med papp, og har miljøsertifiseringer på stort sett alle produkter. Kundene er oppmerksomme på dette, og etterspør det, sier butikksjef på Ryen, Kine Skytøen.

Skytøen tar over den nye butikken på Ryen, sammen med et team på ti ansatte.

Reåpningen av butikken på Ryen er en del av en større investering i Norge, hvor 250 millioner kroner går med på å oppgradere alle de norske butikkene til det nyeste 3.0 butikk-konseptet innen utgangen av 2024. Dette betyr at det hver andre uke til og med utgangen av 2024, enten vil åpnes eller moderniseres en ny JYSK-butikk i Norge.

Powered by Labrador CMS