Pål Wibe går av som sjef for XXL.

Sjefen i XXL går av: – Vi er uenige om hva som er viktige prioriteringer

Pål Wibe takker for seg etter uenigheter rundt den videre driften av sportsgiganten.

Publisert

Pål Wibe trer av som sjef for XXL 1. september.

– Styret og jeg har hele veien vært enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om implementeringen og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå. Jeg har hatt en åpen og god dialog med styret, og begge parter har kommet til konklusjonen om at det er riktig å skille vei på vennskapelige vilkår, sier Wibe. Det skriver E24.

Han gikk inn som sjef i XXL i begynnelsen av 2020, og skal være tilgjengelig frem til utgangen av 2022 for å sikre en god overgang for den neste sjefen.

– Styret ser frem til å samarbeide med Wibe for å sikre en smidig overgang, mens vi søker etter ny leder til å videreutvikle selskapet, sier Styreleder i XXL, Hugo Maurstad.

Gjennom sitt eget selskap Nordkronen II AS, har Wibe 2,22 millioner aksjer i XXL, med en verdi på mer enn 20 millioner kroner.

Resultatene har imidlertid dalt for sportskjeden, og i årets første kvartal endte de med en omsetning på 1,98 milliarder kroner. Selv hadde de ventet en omsetning på 2 milliarder kroner, som er en nedgang fra 2,17 milliarder på samme tid i fjor, melder E24.

Selskapet peker på en krevende periode etter pandemien, preget av forsyningsproblemer og en svak vintersesong.

Likevel har selskapet planer om å satse på selektive nyåpninger og vekst i netthandel. Ifølge E24, ser de for seg et investeringsnivå på 230-300 millioner kroner i 2022.

Powered by Labrador CMS