Majken Henæs Johansson fikk bruk for disiplinen hun hadde opparbeidet seg i idretten, da hun begynte å studere. Det har gitt enestående resultater.
Majken Henæs Johansson fikk bruk for disiplinen hun hadde opparbeidet seg i idretten, da hun begynte å studere. Det har gitt enestående resultater.

Gikk ut med A i alle fag – nå får hun jobbtilbud kastet etter seg

Majken Henæs Johansson startet utdanningen sin i markedsføring og salgsledelse for tre år siden. Nå er hun blitt uteksaminert med toppkarakter i alle fag.

Publisert

Johansson er alenemor og kom fra Sverige til Norge for å studere i 2019. Etter tre år på Høyskolen Kristiania har hun nå fullført studieforløpet, og karakterkortet viser A over hele fjøla.

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg skulle gjøre det så bra som jeg kunne. Jeg gikk ikke inn for å få en A i alt, men mer med intensjonen om at jeg skulle forstå det jeg studerte fullstendig. Men etter hvert som jeg fikk flere og flere A-er så ville jeg holde nivået oppe utover resten av studiet, sier hun.

Johansson som nå er 31, føler at alderen og erfaringer fra tidligere arbeidsforhold har vært en stor fordel i løpet av studiet.

– Jeg var jo en del eldre enn de fleste av medstudentene mine, mange er jo ti år yngre enn meg. Jeg hadde også jobbet i nesten ti år med salg og litt markedsføring, så jeg kunne koble det meste vi hadde på skolen til en eller annen erfaring jeg hadde hatt.

Disiplin trumfer motivasjon

En annen ting som har hjulpet Majken godt er disiplinen hun har opparbeidet seg som tidligere topputøver i langrenn. Ifølge henne er det ikke motivasjon som trengs for å prestere på høyt nivå, det er disiplin.

– Når det pøser ned med regn og du må ut i bakkene på rulleski så finnes det ikke særlig mye motivasjon. Da er det selvdisiplin som får deg ut døra. Så når jeg sluttet med idretten så gikk hyperfokuset fra det over til skolen, og det ga meg et langsiktig mål. Du vet at det kommer til å være piss i tre år, men det er verdt det til slutt.

Har måttet ofre mye

A som sluttkarakter i 21 av 21 fag kan definitivt sees på som en bra pallplassering, men det er mye som har blitt ofret for å oppnå den. Venner, klassefester og trening har måttet vike for lesingen. Men én ting har vært vanskeligere enn alt annet.

– Å ikke kunne bruke så mye tid med sønnen min som jeg skulle ønsket er definitivt det som har vært verst. Så nå føler jeg at jeg bare vil ta igjen litt av den tiden jeg har tapt med han. Det skal bli godt å være mer tilstedeværende og kunne gjøre ting litt mer spontant.

Ettertraktet

Etter at bacheloroppgaven var levert så har jobbtilbudene kommet på løpende bånd.

– Det har vært helt sinnssykt! Det er mange som har prøvd å rekruttere meg. Jeg bruker LinkedIn ganske aktivt og der har jeg fått utvidet kontaktnettet mitt masse.

Johansson er nå blitt marketing wizard for Ironstone AS og trives godt med det.

– Akkurat nå er dette drømmejobben min, men så får man se hva som skjer framover. Jeg liker å utvikle meg, så kanskje om ti år er det noe helt annet.

Selv om Majken nå er kommet seg ut i arbeidslivet betyr ikke det at hun hviler på laurbærene.

– Jeg skal ta nettstudier på deltid i høst. Jeg kan ikke ha for mye fritid heller.

Powered by Labrador CMS