Fridtjof Stalsberg forteller om sitt beste sommerminne.

#Sommerpraten

Fridtjof mener dette er den beste salgsmetoden

– Det handler om å skape tillit og forstå behovet, og ikke nødvendigvis at man må kjøre gjennom lange powerpoints.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller SALG24 en rekke personer i salgsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker å lykkes i bransjen.

Neste ut er Key Account Manager i Videocation, Fridtjof Stalsberg.

– Har du pass?

– Ja, og det er heldigvis gyldig akkurat nå.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal en tur til California. Min kone Lauren er fra Los Angeles, så vi pleier å dra dit om sommeren. Det blir hyggelig å se svigerfamilien igjen, for vi sees ikke så ofte når vi bor så langt unna. Ellers skal jeg løpe Amsterdam-maraton til høsten. Skal derfor sette av tid til å få trent godt nok til det.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Det må være da jeg giftet meg i Madrid i 2019. Familie og venner samlet til en tredagers lang fest med sol, tapas og sangria. Det var 70 gjester og god stemning hele veien, og vi hadde laget et opplegg med turer og aktiviteter. Vi valgte Madrid siden det var der vi traff hverandre for mange år siden, da vi begge var studenter på utveksling.

Seks kjappe:

Fjell eller strand? – Strand

Fly eller tog? – Tog

Caps eller bøttehatt? – Caps

Softis eller kuleis? – Softis (med sjokoladestrø)

På grillen: Kjøtt eller fisk? – Kjøtt

Øl eller vin? – Øl

– Hva er din beste salgspitch/salgsapproach?

– Fokuser på den gode samtalen for å bli kjent med kunden. Det handler om å skape tillit og forstå behovet, og ikke nødvendigvis at man må kjøre gjennom lange powerpoints. Et godt møte burde handle om deling, både fra kunden og selger, slik at man har et grunnlag for å sette tydelige mål for hva man vil oppnå sammen.

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden.

– Da er det verdt å nevne Steinar Muggerud, som er direktør for strategisk læring i Videocation. Han er en multikunstner som jobber med alt fra salgskurs, workshops og webinarer til større kundeprosesser og kursproduksjon. Bare for å nevne noe. I tillegg kan han skilte med en brukbar tid på halvmaraton (1:25:57).

– Når tryna du sist på jobb?

– Jeg tryner med jevne mellomrom, og tenker det er helt greit og menneskelig. Jeg har jobbet med salg så lenge at jeg har erfart at den beste læringen kommer når man feiler litt.

– Hva er ditt beste råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbransjen?

Vær tålmodig: Det er viktig å tenke langsiktig, for det tar tid å bygge gode kundeforhold.

Vær nysgjerrig: Kun ved å lytte til kunden og stille gode spørsmål, vil du forstå de faktiske behovene som igjen gjør at du kan levere en løsning som har verdi.

Vær tilpasningsdyktig: Ingen mennesker eller prosesser er helt like – man jobber gjerne med ulike kunder som har ulike behov.

Powered by Labrador CMS