AirScale-utstyr fra Nokia.
AirScale-utstyr fra Nokia.

Ice inngår avtale med Nokia

Ice har valgt utstyrsleverandør og valget falt igjen på Nokia.

Publisert

– Ice har jobbet med Nokia i mange år. Det fungerer bra og kundene er fornøyde. Vi har ingen tvil om at dette vil fortsette når vi nå skal utvide og bygge nasjonalt 5G-nett, sier Mette Olsen Killingberg, utrullingssjef i Ice i en pressemelding.

Avtalen går over fem år, og gjelder oppgradering og utbygging av både 4G- og 5G-mobilnettet til Ice, så vel som tilrettelegging for fast trådløst bredbånd. 3200 basestasjoner skal oppgraderes, og rundt 3900 nye basestasjoner skal rulles ut.

Tommi Uitto, sjef for mobilnettverk i Nokia, mener Ice går inn i en spennende fase nå som 5G-utbyggingen i Norge skyter fart.

– Vi er stolte over å fortsette vår reise som langsiktig utstyrsleverandør for Ice. Sammen er vi allerede godt i gang med utrulling av 5G-tjenester i Ice-nettet i landets største byer, og denne avtalen vil utvide dette enormt. Utbyggingen vil både øke dekningen i 5G-nettet og forbedre den eksisterende 4G-opplevelsen, sier han.

Mandag 4. juli ble det kjent at Ice, med industrikonsernet Lyse som ny eier, har fått grønt lys til milliardinvesteringer i videre utbygging av nasjonalt 5G-nett.

– Med støtte fra vår industrielle eier kan vi tenke framtidsrettet, slik at vi både kan utfylle og ligge et hestehode foran kundenes behov. 5G og kraftig økning i kapasitet i nettet vil komme alle kundene til gode, både mobil og mobilt bredbånd, sier Eivind Helgaker som er administrerende direktør i Ice.

Ice har hatt positiv kundevekst 28 kvartaler, som er antall kvartaler siden Ice startet å selge mobilabonnement.

Powered by Labrador CMS