Hege Larsen er ferdig i Dyreparken, og skal nå gå sin egen vei.
Hege Larsen er ferdig i Dyreparken, og skal nå gå sin egen vei.

B2B-sjefen slutter i Dyreparken: – Jeg skal gå all in på LinkedIn

Etter syv år som salgssjef for overnatting, event og konferanse skal Hege Larsen nå satse på en karriere som LinkedIn-ekspert.

Publisert

– Nå har jeg vært synlig på LinkedIn lenge, og vil hjelpe andre med å gjøre det samme, sier Hege Larsen til SALG24.

Hun har sagt opp jobben i Dyreparken og skal nå satse på å assistere enkeltpersoner og bedrifter med å bli mer synlig på LinkedIn.

– Planen framover er å holde foredrag og kurs, og gå litt mer inn og jobbe med menneskene i forskjellige bedrifter. Dette er fremdeles veldig nytt, så jeg tenker veien blir litt til mens jeg går.

Larsen sier hun har tenkt på å satse på LinkedIn lenge, selv om hun har hatt det gøy som salgssjef i Dyreparken. Men etter syv år var det på tide å bytte beite.

– De sier at etter fem til syv år så møter du ofte livskrisa på jobb. Enten så går du eller så blir du der lenge. Jeg har hatt verdens kuleste jobb, men jeg kjenner jeg trenger litt nye utfordringer. Så jeg skal gå all in på LinkedIn.

– Hvordan blir det å være sin egen sjef?

– Det blir uvant å ikke ha et team rundt seg. Det å ikke ha et lag og en leder som støtter deg, og som du kan sparre med blir rart. Når det er sagt så er folk i gründermiljøet utrolig rause hvis du bare spør. Jeg har hentet mye god hjelp fra andre med egen virksomhet, som hjelper meg med tips og råd. Du kan nesten spørre om hva som helst og få svar, så der har jeg blitt veldig positivt overrasket. De fleste som har vært gjennom dette selv, heier veldig.

Ut av komfortsonen

Larsen hadde aldri vært noe særlig aktiv på sosiale medier før hun havnet på et LinkedIn-kurs i 2020. Deretter ble plattformen nærmest en hobby for henne, selv om det lå godt utenfor komfortsonen å skulle være så synlig der.

– Jeg heier på det å gå utenfor komfortsonen sin. Det kjennes nesten litt vondt der og da, men du får så utrolig mye igjen for det etterpå. Mottoet mitt er at det er sjeldent jeg har angret på noe jeg har prøvd, så da må jeg bare prøve.

Men kanskje det største steget utenfor komfortsonen er steget opp til scenen.

– Når jeg står der oppe og holder foredrag har jeg 200 i puls og holder på å nesten tisse på meg, sier Larsen og ler.

– Det er hard jobbing

Det ligger selvfølgelig også en risiko i å skulle starte for seg selv, men Larsen virker trygg på fremtiden.

– Jeg er en veldig engasjert person, og jeg legger sjela mi i jobben. Hadde jeg ikke hatt en buffer å ta av så hadde jeg selvfølgelig ikke gjort dette. Det er hard jobbing til å begynne med, men jeg tror min største utfordring blir å skru av arbeidsmodusen.

Risikoen har derimot ikke hatt noe å si for familien. Der har det vært full støtte hele veien. Når Larsen spurte mannen om hva han tenkte hvis hun skulle si opp jobben, var svaret så lett som «ja, gjør det».

– Hvis alt går feil så kan jeg skylde på han! Det var jo han som sa ja.

Powered by Labrador CMS