Hans Petter Andersen er ny styreleder i Consort.
Hans Petter Andersen er ny styreleder i Consort.

De ansetter ny styreleder og satser mot denne bransjen

Økonomidirektør i Consort, Rune Skjei, sier den nye satsingen vil øke motivasjonen blant selgerne deres.

Publisert

Consort har nå ansatt Hans Petter Andersen som ny styreleder. Andersen har blant annet erfaring fra Codan Forsikring, og det er nettopp kunnskapene inn mot denne bransjen han nå skal ta med seg i sin nye jobb.

– Vi har vokst fra da vi var to ansatte i 2010 til 120 ansatte i dag. Dette er en del av den framgangen, sier økonomidirektør Rune Skjei til Salg24.

Consort er midt i en lanseringsprosess i Sverige, og har i det siste tilpasset seg en mer nordisk profil som salgsselskap.

– Det er nå blitt opprettet en helt ny avdeling for forsikring, som er et område vi ønsker å satse på framover. Da kommer Andersen veldig godt med, og vi trenger ekstern kompetanse. Han har lang fartstid i Codan, og har vært gjennom både skalering og vekst tidligere. Han vet hva denne bransjen går ut på.

Holder på prinsippene

Planen til Consort er å fortsette i samme bane, med fast lønn og trygge forhold for sine selgere. Denne oppskriften skal også fungere her, mener Skjei. De er heller ikke blottet for erfaring fra forsikringsbransjen.

– Vi har jobbet med salg av mindre forsikringer før. Det som er nytt er at vi satser på å få med oss større aktører og at vi oppretter en egen avdeling.

Han er positiv til konkurranse. Consort har spesialisert seg inn mot bank og finans gjennom sine elleve år i markedet. Nå skal Andersens erfaring gi kompetanse, kunnskap og nettverk i den nye retningen.

– Det at konkurransen er beinhard er bare bra. Det betyr at det finnes et marked der. Vi vil gå inn der på samme måte som i callsenter-bransjen, med blant annet fast lønn til alle som jobber for oss. Dette er noe som vi også ser mer av i bransjen for øvrig, og det mener jeg er bra.

Prosessen med å ansette en ny styreleder har vart i om lag et halvt år. Skjei tror også dette vil bli positivt for selgerne deres.

– Selgerne som jobber hos oss ser at vi har gått for en bra kandidat. Han blir presentert for alle nå på fredag, og vi tror at det er motiverende for dem.

Vet hvor utfordringene ligger

Selv sier Hans Petter Andersen til Salg24 at han er svært fornøyd med sin nye stilling. Han har allerede rukket å få et inntrykk av medarbeiderne. Samtidig har han tenkt nøye over hvilke utfordringer de vil møte framover.

Det er veldig mange dyktige medarbeidere i Consort som gjør en fantastisk jobb. Det jeg har sett og observert den korte tiden siden jeg tok over har imponert meg. Det er en bedrift i sterk vekst og utfordringer fremover vil blant annet være å spisse virksomheten inn mot kunder og bransjer hvor Consorts spisskompetanse kommer enda mer til sin rett. Et relativt nyetablert Oslokontor skal ta ytterlige skritt, og forsterke Consorts markedsposisjon betydelig på Østlandet i tiden som kommer. En etablering i Gøteborg er nært forestående, noe som vil kreve en stor arbeidsinnsats av ledelse og ansatte i 2022, sier Andersen.

Av sine egne kvalifikasjoner trekker han spesielt fram evnen til å utvikle seg selv og de rundt han.

– Mange års erfaring i store bedrifter hvor organisasjonsbygging og salg både internt og gjennom eksterne partnere har vært sentrale oppgaver er noe av det viktigste jeg tar med meg. Utvikling av egne og eksternt ansatte medarbeidere, i tillegg til fokus på gode kundeopplevelser har alltid vært nøkkelen til gode resultater.

Powered by Labrador CMS