Ole-Arvid Liodden bruker mindfulness i sin coaching av selgere.
Ole-Arvid Liodden bruker mindfulness i sin coaching av selgere.

Ole-Arvid skal utdanne tolv toppselgere på 90 dager

For å komme inn på «Closers Academy» må du overbevise Ole-Arvid Liodden på audition.

Publisert Sist oppdatert

Salgscoach Ole-Arvid Liodden skal i samarbeid med Inspiro, lansere «Closers Academy». Der skal han gjøre tolv unge mennesker mellom 20-30 år til toppselgere i løpet av 90 dager.

– Etter 35 år i salgsbransjen sitter jeg igjen med en solid verktøykasse som jeg gjerne vil dele med mennesker som har en ambisjon om å lykkes med salg. Vi skal jobbe med alt fra pust, visualisering, strategier, spørreteknikker og businessforståelse, forteller Liodden til SALG24.

Selv er han allergisk mot produktpushing, og mener de beste selgerne er de som har et genuint ønske om å skape verdi for kundene sine.

– Closingteknikker er fake

– Min visjon er å skape en opplevelse for disse unge menneskene. Jeg skal bidra til at de forstår salg og business på et dypere nivå, og at de har med hjertet sitt i det de driver med.

Etter mange år som slagscoach er det spesielt én ting som går igjen, når Liodden spør hva selgere trenger hjelp til. De vil bli bedre på «closing».

– Closing er bare en naturlig avslutning, mens det er alt som skjer fra start til slutt som er viktig. De fleste vil lære å lande salget, men salget starter i det øyeblikket du kontakter kunden. Closing skal skje av seg selv fordi du har gjort alt annet riktig, sier han og fortsetter:

– Derfor har jeg valgt å kalle dette kurset for «Closers Academy». Her skal de lære alt annet enn closingteknikker – for de teknikkene er fake, fastslår salgscoachen.

Audition

Liodden kan fortelle at halvparten av plassene på akademiet allerede er fylt opp, men at de har plass til seks kandidater til. For å komme gjennom nåløyet må søkerne stille til audition.

På audition får kandidatene mulighet til å diskutere ulike tanker rundt salgsbransjen, og samtidig presentere sine svar på tre spørsmål de har fått på forhånd; Hva setter du pris på ved deg selv? Hvor ser du deg selv om 2-3 år? Selg deg selv inn på kurset.

– Vi tar heller inn ti gode kandidater enn å fylle det opp med folk som ikke er dedikert. Unge mennesker har en stor utfordring, og det er at de ikke stiller opp for seg selv. De vil gjerne begynne med noe, men så dukker det opp andre fristelser i mellomtiden som stjeler fokuset. Ikke la gaming, mobilen eller sengen friste mer enn å jobbe for din egen personlige utvikling.

Det er ingen krav om at de som søker har bakgrunn fra salgsbransjen. Det viktigste er å ha den rette holdningen, og ønsket om å bli god på noe.

– Alle som har lyst til å bli gode på å kommunisere, hjelpe andre, og få en forståelse av hvordan business foregår, er velkommen til å søke, sier Liodden.

I løpet av akademiet får studentene mulighet til tjene penger ved å selge ulike nettkurs på vegne av Inspiro. Opplæringen vil foregår fra ni til fire mandag til fredag i tre måneder. Neste auditionrunde er i Oslo, 11. august.

Powered by Labrador CMS