Undersøkelse viser at cyber-angrep skjer oftere og blir stadig mer sofistikerte.
Undersøkelse viser at cyber-angrep skjer oftere og blir stadig mer sofistikerte.

Ny undersøkelse:

En av tre bedrifter sikrer sensitiv data for dårlig

Fjernarbeid har skapt et gap i bedrifters IT-sikkerhetsrutiner, ansatte får ikke nødvendig beskyttelse mot datakriminelle når de jobber hjemmefra.

Publisert

Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), en leverandør av cyber-sikkerhetsløsninger globalt, gir ut funn fra en ny internasjonal undersøkelse utført blant 1200 IT-sikkerhetseksperter, som undersøker hvordan overgangen til eksternt arbeid endret organisasjonenes IT-sikkerhetspraksis.

Etter hvert som trussellandskapet utvikler seg og cyber-angrep skjer oftere og blir stadig mer sofistikerte, har mange organisasjoner overraskende nok ikke implementert sikkerhetsløsninger som sikrer god nok sikkerhet for ansatte som jobber eksternt.

Bedrifter utfordres på å finne god balanse mellom ansatte på hjemmekontor sin produktivitet - og sikkerhet på deres maskiner og andre enheter.

Det er flere kritiske sikkerhetsløsninger som behøves for å beskytte de som jobber eksternt mot cyber-angrep, men undersøkelsen viser at bare ni prosent av organisasjonene i undersøkelsen brukte noen av disse – og 11 prosent ikke bruker noen.

– Selv om mange selskaper har omfavnet de nye hybrid- og eksterne arbeidsmodellene, har de ikke tatt i bruk den type kritiske løsninger som trengs for å sikre sin eksterne arbeidsstyrke. Denne undersøkelsen bekrefter at de fleste organisasjoner har et gap å tette når det gjelder sikkerhet på hjemmekontoret, sier Erling Schackt, Teknologisjef i Check Point Norge.

Nøkkelfunn:

  • Sikkerhet ved ekstern pålogging: 70 prosent av organisasjonene gir tilgang til bedriftsprogramvare fra personlige enheter. Bare 5 prosent av respondentene rapporterte at de brukte anbefalte sikkerhetsmetoder for ekstern pålogging.
  • Behov for sikker internetttilgang: 20 prosent av respondentene rapporterte at de ikke bruker noen anbefalt metode for å beskytte eksterne brukere mens de surfer på internett, og bare 9 prosent bruker anbefalte metoder for å beskytte mot internettbaserte angrep.
  • Mangelende beskyttelse mot ransomware: 26 prosent av respondentene har ikke nødvendig løsning som automatisk oppdager og stopper ransomware-angrep. 31 prosent bruker ingen løsninger for å forhindre at sensitive forretningsdata lekker ut av organisasjonen.
  • E-post og mobil sikkerhet: Bare 12 prosent av organisasjoner som tillater bedriftstilgang fra mobile enheter, bruker en mobil sikkerhetsløsning. Dette understreker hvordan eksponerte organisasjoner beveger seg raskt, femte generasjons cyberangrep som retter seg mot eksterne arbeidere.

Totalt sett i 2021 har forskere sett 50 prosent flere angrep per uke på bedriftsnettverk. Etter hvert som cyber-angrep blir mer sofistikerte og utnytter det eksterne arbeidsmiljøet, trenger bedriftene sammensatte cyber-sikkerhetsløsninger som styrker forsvaret.

Powered by Labrador CMS