Her er hodejegernes beste tips for å ta karrieresteget

Salg24 har spurt forskjellige hodejegere om hvordan man kan gjøre seg mest mulig attraktiv på arbeidsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

– Hva som skal til for at man blir lagt merke til av de som er på jakt etter de flinkeste kandidatene?

– For å bli attraktiv for en hodejeger må du først og fremst ha relevant erfaring for rollen som er aktuell. Vi ser etter kandidater som har skapt gode resultater som er overførbare til andre selskaper og bransjer, sier partner og rådgiver i MeyerHaugen, Bård Idås.

Bård Idås i MeyerHaugen.

Hans beste råd er at du jobber med å synliggjøre kompetanse og resultater. Det kan du for eksempel gjøre gjennom en god LinkedIn-profil, hvor du er tydelig og konkret på hvilke roller, ansvar og bidrag du har vært engasjert i.

– Det er ingen quick-fix dette her. Det gjelder å jobbe hardt, og oppføre seg skikkelig, sier Idås.

Erfaring trumfer alt

– Hva er ditt tips til folk som vil ta karrieresteget?

– Bygg kompetanse innen feltet du vil inn i. Erfaring trumfer alt, mens utdanning og motivasjon bidrar positivt. Jobb med nettverket, og ikke vær redd for å invitere folk på en kopp kaffe.

For å øke din egen synlighet, mener Idås det er viktig å engasjere seg i saker du har kompetanse på. Det kan være å skrive innlegg, kommentere debatter og dele artikler på sosiale medier.

– Det å dele og kommentere relevant innhold over tid, i sosiale medier, viser motivasjon. Engasjer deg i relevante debatter, og skriv gjerne selv. Men relevant er et viktig stikkord. Volum er ikke nødvendigvis kvalitet, understreker han.

Gro Møllerstad er partner og styreleder i Hodejegerne.

Mitt viktigste råd

– Første bud er å lage en ryddig og god CV som forteller meg hva du kan. En CV er ikke statisk. Den er dynamisk, og må redigeres og endres for hver gang du søker en ny jobb. Poenget er å «spisse seg» inn mot den jobben du søker på, sier Gro Møllerstad, partner og styreleder i Hodejegerne.

Hun påpeker at CV’en skal være mest mulig konkret, og at det skal komme tydelig frem for mottaker at du er en interessant kandidat som innehar den kompetansen de er på jakt etter.

– Det tar tid å skaffe seg en ny jobb. Det er viktig å ha tålmodighet, og bruke det du er flink til. Det er alltid mange gode kandidater i en sånn konkurranse, sier Møllerstad.

Da er det viktig å øve seg på å gjøre et godt intervju, skrive en god søknad, vise at du er motivert, og komme godt forberedt til intervjuet.

– For å øke din egen synlighet er det helt avgjørende å legge inn en god profil på LinkedIn. Det er mitt viktigste råd til alle. Det er også essensielt at du bruker konkrete ord som speiler søknadsteksten, slik at du kommer opp når vi søker etter spesifikk kompetanse hos kandidatene.

Et annet tips fra Møllerstad er å tenke over hvilket profilbilde man velger, og hvordan man opptrer i sosiale medier.

– Bildet styrer alt. Det har ingenting å gjøre med om man er stygg eller pen, ung eller gammel. Legg inn et godt bilde hvor du ser helt vanlig ut. Og husk at sosiale medier er en del av det offentlige rom. Unngå å dumme deg ut på Facebook. de fleste hodejegere googler.

Powered by Labrador CMS