Kjetil Strand Solheim, Eviny Mobil energi, Rasmus Wickenkamp, automasjonsingeniør i Ayond, Eyvind Bohne-Kjersem, konstituert daglig leder i Eviny mobil energi, Stian Svendsen, daglig leder i Ayond og Kristin Margrethe Flornes, styreleder i Ayond og seniorrådgiver for innovasjon i Eviny.

Eviny går sammen med BOS om batterisatsning

Selskapet Ayond skal levere batterisystemer og modulære energiløsninger.

Publisert

I et par år har Eviny utforsket muligheter med batteri- og ladeløsninger til utslippsfrie byggeplasser, festivaler og andre som har et midlertidig strømbehov. Satsningen Mobil Energi fra Eviny Elektrifisering har utviklet tjenester for slike kunder og leier ut batterier og hurtigladere.

– Underveis kom vi i kontakt med automasjonsselskapet BOS Solutions som er en del av BOS Group. De har vært en god samarbeidspartner for Eviny innen lading og har tung erfaring fra både offshore bransjen og landbasert industri. I tillegg til tung elektrokompetanse har de også gode relasjoner med ledende leverandører, sier konstituert leder for Evinys satsning på mobil energi Eyvind Bohne-Kjersem.

– For å få til gode batteriløsninger er det ikke nok å produsere kun battericeller og batteripakker. Vi må bygge gode systemer rundt batteriene for at å kunne optimalisere bruken av dem. Gjennom å kombinere bransjekompetanse fra Evinys mobil energi-satsning og produksjonskompetanse hos BOS, har partene utviklet hardføre løsninger som Eviny Mobil Energi kan leie ut til sine kunder, forteller daglig leder i Ayond, Stian Svendsen.

Eviny har ambisjoner om å bli størst på elektrifisering i Norge. Ayond skal levere løsninger som muliggjør Eviny og andre selskapers ambisjoner innenfor elektrifisering.

Slike batteriløsninger er kapitalkrevende. Derfor har BOS og Eviny gått inn med 50 % hver av verdier og kapital i det nye selskapet Ayond.

- Eviny sin egen satsning fortsetter som før. Vi utvikler egen IoT-plattform og kundeportal for å styre og optimalisere utstyret, og bidrar med spisskompetanse innen energirådgiving der det trengs midlertidig strømbehov. Særlig byggeplasser har krevende energistyring. Dette skal vi kunne hjelpe med batterier fra Ayond, sier Eyvind Bohne-Kjersem.

Ayond skal ikke produsere selve batteripakkene og cellene selv. Disse vil bli kjøpt inn fra underleverandører.

Powered by Labrador CMS