Pressesjef i Telenor, Anders Krokan.
Pressesjef i Telenor, Anders Krokan.

Telenor beskyldt for å fare med løgn for å stjele konkurrentens kunder

– Det er over streken dersom Telenor vil kapre kunder ved å servere løgner om vårt firma.

Publisert

Kinsarvik Breiband, som holder til i Ullensvang kommune, har nylig blitt kontaktet av kunder som har fått Telenor-selgere på døren.

I sitt innsalg av trådløst bredbånd har de blant annet argumentert med at konkurrenten Kinsarvik Breiband er i ferd med å ruste ned sine tjenester. Det skriver Hardanger Folkeblad.

– Det er over streken dersom Telenor vil kapre kunder ved å servere løgner om vårt firma. Det er dårlig forretningsskikk av et stort og seriøst firma, sier Jan Ove Meling, daglig leder i Kinsarvik Breiband til HF.

Opplysningene Kinsarvik Breiband har fått fra kundene etter Telenors turné i distriktet, er at om de vil sikre seg mot risikoen for å stå uten bredbånd, bør de signere med Telenor nå.

Meling synes det er bra med konkurranse, men at det å bruke løgn som virkemiddel for å tvinge kunden til å ta grep, ikke er greit.

Dessuten understreker han at de er i gang med å reinvestere og utbedre de nettene Telenor-representantene skal ha påstått at Kinsarvik Breiband skal legge ned.

Avisen skriver at det skal ha kommet rapporter fra andre steder i Hardanger med tilsvarende praksis fra Telenors selgere.

Avisa Hordaland på Voss, som også skriver om selgerne, skriver at en kunde skal ha blitt oppfordret av Telenors kundeservice til å bruke angreretten sin.

– Der du bor er det dårlig 4G og det vil heller ikke bli bygd ut 5G i overskuelig framtid, skal kundeservice ha sagt i følge avisen.

På spørsmål om hva Telenor mener om at selgerne kommer med informasjon som ikke stemmer, gir pressesjef Anders Krokan, følgende svar til HF:

– Vi har sjekket med selgerne, som ikke kjenner seg igjen i påstanden. Om vi får konkrete kundeeksempler, vil vi svært gjerne gå i dialog for å avklare om misforståelser har oppstått.

Krokan understreker at Telenor har stor respekt for andre aktører, og at alle som opptrer på vegne av Telenor skal gå fram på ryddig og vennlig vis.

Salg24 har vært i kontakt med Kinsarvik breiband som ikke vil si noe mer enn det de har sagt til Hardanger Folkeblad.

Powered by Labrador CMS