Dagbladet skalerer opp, og ansetter mer enn 30 nye årsverk.
Dagbladet skalerer opp, og ansetter mer enn 30 nye årsverk.

Rekordhøyt overskudd for Dagbladet

I fjor gikk avisa med over 100 millioner i overskudd.

Publisert

Avisen har opplevd solid digital vekst de siste årene. Siden 2018 har antallet daglige sidevisninger økt med 98 prosent.

Dagbladet når 1,3 millioner nordmenn hver dag, noe som betyr at de har mer enn 2,2 millioner lesere i uken.

– Dagbladet er en massespredd, tabloid riksavis. Vi satser tungt både på breaking news og egne avsløringer. I tillegg skal vi underholde gjennom å begeistre, berike og berøre leserne våre med god journalistikk, forteller sjefredaktør Alexandra Beverfjord, i en pressemelding.

Tabloidavisens sterke leser- og seervekst gir utslag på inntektene, og omsetningen i 2021, endte på 604 millioner. Overskuddet endte på over 100 millioner, noe som gir Dagbladet en driftsmargin på 17 prosent.

Før jul ble det kjent at Dagbladet skal gjennom en historisk satsing, og investerer i mer enn 30 nye årsverk.

– Det har vært et spesielt år vi har lagt bak oss journalistisk, hvor en rekke store hendelser har preget nyhetsbildet. Både Gjerdrum-skredet, kongresstormingen i USA, regjeringsskiftet her hjemme og nok et år med pandemi har vært store journalistiske satsinger for oss. Samtidig har det vært viktig for oss å prioritere store graveprosjekter. I 2022 satser vi knallhardt, og skal bli enda bedre, større og sterkere, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Powered by Labrador CMS