Jacob Asplin vil beskrive seg selv om en rådgiver fremfor en selger.
Jacob Asplin vil beskrive seg selv om en rådgiver fremfor en selger.

Jakob er en av fem som kniver om å bli Norges beste medieselger

– Det er en pris som henger høyt.

Publisert

Siden 2918, har Jakob Asplin jobbet som selger i Schibsted. Så pass god selger, at han nå er nominert til Norges beste medieselger.

Men i følge Asplin startet salgskarrieren for syv år siden.

– Jeg har jobbet noen år i ulike mediebyråer. Det mange kanskje ikke tenker på er at man som kunderådgiver i et mediebyrå – også jobber med salg. Man må også der selge inn løsninger man har tro på til kunden.

– En pris som henger høyt

– Hvordan reagerte du da du fikk vite at du var nominert til å bli Norges beste medieselger?

– Jeg ble jo selvsagt veldig glad. Det er en pris som henger høyt. Det at det er kunder og samarbeidspartnere som nominerer inn, gjør det også spesielt hyggelig, svarer han.

Han understreker at nominasjonen gir økt motivasjon for å jobbe på videre, og at den er en bekreftelse på at han gjør noe riktig i dialogen og samrabeidet med kundene.

Hva som skjer hvis han vinner, har han ikke rukket å tenke på.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som selger?

– Jeg vil egentlig beskrive meg selv som en rådgiver fremor en selger. Jeg er veldig analytisk anlagt, og bruker mye tid på å sette meg inn i kundens utfordringer. Så tror jeg på langsiktighet i arbeidsformen. Man får sjeldent løst utfordringer på kort eller mellomlang sikt.

– Utrolig morsom bransje

På spørsmål om hva han har gjort riktig for å havne på listen over nominerte, svarer han at det kanskje har en sammenheng med at han som selger prøver å lytte og forstå, fremfor å snakke selv og bare drive med innsalg.

Asplins beste råd til unge mennesker som vil lykkes i salgsbransjen er flere.

– For det første vil jeg gjerne oppfordre alle til begynne i mediebransjen, det er en utrolig morsom bransje å jobbe i, som utvikler seg hele tiden.

For det andre mener han at kunnskap er hovedfaktoren for å lykkes med salg.

– Man må virkelig kunne det man jobber med for å være en god og troverdig rådgiver og selger. Så velg en bransje som interesser deg. Da kan du nå langt innen salg.

Powered by Labrador CMS