Nicolay Bruusgaard advarer om at utelivsbransjen fortsatt sliter, og vil trenge hjelp en god stund til.
Nicolay Bruusgaard advarer om at utelivsbransjen fortsatt sliter, og vil trenge hjelp en god stund til.

Ringnes: – Det ble et lite big bang i Norge denne helgen

Kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, sier de forventer fult trøkk i ukene fremover.

Publisert

Gjenåpningen av Norge har skapt store overskrifter rundt om kring i det ganske land. Beredskap tilsvarende 17 mai-stemning, og meterlange køer på utestedene, har resultert i at bryggeriene har solgt mer drikkevarer enn de har gjort på veldig lenge.

– Det kom ikke som lyn fra klar himmel at verden var på vei mot en gjenåpning, men det ble et lite big bang her i Norge denne helgen.

Det sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

– For vår del, har det vært en spesiell tid. Halvparten av laget vårt som selger til utelivsbransjen har ligget med brukket rygg, mens den andre halvparten som selger inn mot dagligvarehandelen har solgt mer produkter enn noen gang tidligere, forteller Bruusgaard til Salg24.

Nordmenn som har feriert i hjemlandet, og handlet mer drikkevarer i Norge fordi grenseovergangen til Sverige har vært stengt, har resultert i at Ringnes klarte seg nok så fint under pandemiens forløp.

– De som har ansvaret for salg av drikkevarer til utestedene har ventet lenge på dette. Vi visste ikke at det skulle skje akkurat denne helgen, men i følge pressekonferansene har vi skjønt at det var nært forestående. Så det kom ikke som noen overraskelse på oss, sier han.

Bruusgaard tror personalutfordringen har vært større enn tilgangen på varer denne helgen.

– Mange flinke personer i utelivet har funnet andre ting å gjøre under pandemien. Så vi må ikke glemme at denne bransjen fortsatt har det krevende, og at de kommer til å trenge hjelp en god stund til fremover. Flere har fått betalingsutsettelser på moms, og nå begynner rentene å løpe.

Men at dette er en dag som utelivet har ventet lenge på, er det liten tvil om.

– Utelivet som har levd med begrensninger i 18 måneder, og konsertarenaer som har holdt helt stengt, men som nå kan åpne dørene, og invitere til fult hus er åpenbart helt fantastisk.

Bruusgaard kan imidlertid informere om at selgerne i Ringnes har fått beholde jobben, med unntak av noen uker våren 2020.

– Vi måtte permittere noen på salgsavdelingen i en kort periode, men etterhvert har vi klart å finne andre oppgaver til de ansatte her hos oss. Vi har jobbet med å omplassere internt, og fulgt opp restauranter og puber med rens og tømming av tanker, informerer han.

Tallene for hvor mye de har solgt for i forkant av helgen kan han ikke si noe om.

– Vi har fylt opp pubene, og når det meldes om 2000 mennesker i kø på utesteder rundt om kring, er det god grunn til å tro at salget av drikkevarer har gått bra.

Da utelivsbransjen åpnet i sommer, forteller han at det skulle en million halvlitere til for å fylle opp pubene. Bruusgaard tipper helgens feststemte gjester har gjort et godt innhugg på beholdningen.

– Det har gått masse varer denne helgen, og mange trenger nok påfyll til neste uke. Vi forventer at trøkket kommer til å bli bra i ukene fremover, men det blir nok ikke like heftig som lørdag. Mange vil ut å danse og ha det moro – og det skulle bare mangle. Vi har varer på lager, forsikrer han.

Powered by Labrador CMS