Martin Mikalsen, avdelingsleder for Maskineriet Oslo
Martin Mikalsen, avdelingsleder for Maskineriet Oslo

Martin Mikalsen: – Jeg håper jo på et normalår i 2023

Maskineriet-sjefen har en klar anbefaling for jula.

Publisert

SALG24 har stilt syv spørsmål til en rekke folk i salgsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det Martin Mikalsen, avdelingsleder for Maskineriet Oslo.

– Hva gjør du i julen?

– I julen forsøker jeg å koble av, spise god mat og kose meg med familien.

– Hva står på middagsbordet på julaften?

– På juleaften er det ribbe som er tradisjon hjemme hos oss.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Jeg er glad i vin og synes alle bør unne seg en god flaske portvin i julen.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– Det må være gleden av å kunne jobbe sammen igjen etter mange, lange perioder på hjemmekontor og det å møte kolleger og samarbeidspartnere ansikt til ansikt i langt flere sammenhenger.

– Hvilke tre bransjeuttrykk er du mest lei av?

– Her tenker jeg først og fremst på ord og uttrykk som ofte brukes i sammenhenger der man ønsker at noe skal fremstå bedre enn det er. Tenker da eksempelvis på ord som «Bærekraft», som kanskje er noe av det viktigste å ha fokus på fremover, brukt i feil, tilfeldig sammenheng eller «Innsiktsdrevet arbeid» der man faktisk ikke jobber med innsiktsdrevet arbeid.

– Hva er din spådom for salgsbransjen i 2023?

– Jeg håper jo på et normalår, men varer og tjenester blir dyrere, som gjør at selgernes kompetanse blir ekstremt viktig. Man må være tilpasningsdyktig og ha evnen til å settes seg inn i hodet til en mer bevisst forbruker. I Maskineriet jobber vi med kompetanse hver dag og vi har over 70 ansatte som tar fagbrev i slagsfaget. Jeg håper vi også det neste året kan fortsette å jobbe med høyest mulig kvalitet for bransjen vi representerer.

– Hva er ditt nyttårsforsett?

– Man ønsker jo hele tiden å bruke mer tid på det som betyr mest, som familie og venner. Jeg tenker også at man må bli bedre til å feire alle små seire, så dette skal jeg ha mer fokus på neste år – å feire mer!

Powered by Labrador CMS