Eirik Koren

Eirik gikk fra programredaktør i Norsk Rikstoto til salgssjef i Vimond

– Målet er selvfølgelig å øke omsetningen og kundegrunnlaget.

Publisert

Eirik Koren entret først inn i mediebransjen som journalist i NRK. 23 år senere jobber han fortsatt innen media, men nå som ansvarlig for kundeoppfølging og salg, EMEA i Vimond.

Selv om dette er første gang han har «salg» i arbeidstittelen sin, så har han god erfaring med det kommersielle. Gjennom blant annet konsulentvirksomhet, som direktør og redaktør i Discovery og sjef for media og content i Rikstoto.

– Når jeg satt i ledergruppa i Discovery i Norge så var jeg veldig tett på den kommersielle siden. I Rikstoto jobbet jeg i stor grad med kommersialisering av video, sier Koren til SALG24.

Rollen han inntrer i nå er likevel en mer spisset salgsrolle enn han har hatt før.

– Nå skal jeg kun jobbe med produkt og kunder. Målet er selvfølgelig å øke omsetningen og kundegrunnlaget.

Da kommer erfaringen fra mediebransjen godt med.

– Jeg tror oppriktig at i videoindustrien så er det en stor fordel hvis du har inngående kjennskap og kjærlighet til produktet du skal selge. Det går så mye på forståelse av produkt.

Internasjonalt arbeid

Vimond leverer publiseringssystemer (CMS) for video og har kunder som TV2 her i Norge. De har også flere internasjonale kunder som Comcast i USA, Kayo i Australia og TV4 i Sverige.

– Vi har noe av verdens ledende mediebedrifter som kunder, og det ut fra lille Norge. Vi har en liten «hidden gem» her, og jeg tror ikke folk flest vet at vi sitter på et videoteknologi- og streamingmiljø på Champions League nivå i landet.

Som ansvarlig for kundeoppfølging og salg i EMEA-områdene kommer Koren til å jobbe mye ut mot det internasjonale markedet.

– I startfasen vil vi forholde oss mest til Europa, men vi kommer nok til å se mer på Midtøsten og Afrika etter hvert. Det er veldig forskjellige markeder, så det kan sikkert dukke opp noen utfordringer, men også store muligheter.

Lidenskap

Med den nye stillingen så er Koren så heldig å få kombinert sine største interesser i én jobb. Gjennom livet så har to interesser alltid stått høyt hos Koren, og det er video og teknologi. Han var faktisk en av de første som tok videojournalistkurs i NRK.

– Jeg tror jeg var den første som sendte et videointervju gjort med telefon i sporten i NRK. Han jeg intervjuet skjønte ikke en dritt om hvorfor jeg stod der med en telefon. Jeg tror det var Ole Einar Bjørndalen.

Powered by Labrador CMS