Energi.AI leverer karbonregnskap til Uni Micro, DNB Regnskap og Sparebank 1 Regnskap.
Energi.AI leverer karbonregnskap til Uni Micro, DNB Regnskap og Sparebank 1 Regnskap.

Slik skal Energi.AI hjelpe norske bedrifter å bli grønnere

Gjennom teknologiplattformen Energi.AI skal det bli enklere for norske bedrifter å dokumentere sine miljøtiltak og bli klimanøytrale.

Publisert Sist oppdatert

Uni Micro vil tilby Energi.AI på sin plattform for å gi fullautomatiserte karbonregnskap til sine bedriftskunder. Med kunstig intelligens får bedriftene et datadrevet beslutningsgrunnlag slik at de kan dokumentere og iverksette miljøforbedringer i egen drift.

Gjennom SpareBank 1 Regnskap, DNB Regnskap og UniEconomy tilbys Energi.AI som et verktøy for at norske bedrifter enkelt kan måle, redusere, erstatte og fjerne CO2-utslipp i sin virksomhet.

Bidra til at flere lyktes

– Vi er opptatt av å hjelpe bedrifter med bærekraftsarbeidet både i form av rådgivning og digitale løsninger, og heier på alle som kan bidra her. Energi.AI er første partner med fullautomatiserte karbonregnskap i Uni Micros økosystem som er åpent for alle. Gjennom dette samarbeidet har vi en unik mulighet til å sette bærekraft på agendaen for alle våre kunder som benytter SpareBank 1 Regnskap. Slik kan vi bidra til at flere bedrifter lykkes i hele Norge, sier Lars Bustgaard, Partneransvarlig bedriftsmarked i SpareBank 1 Utvikling i en pressemelding.

Uni Micro er et av Norges ledende selskaper for økonomisystemer.

– Sammen med Energi.AI vil vi nå gi våre kunder mulighet til å starte reisen for å bli klimanøytrale. Energi.AI bruker internasjonale standarder for å beregne klimaavtrykk og bruker regnskapsdata for å forstå alle utslipp våre kunder har. Dette er banebrytende. Vi har sett på mange slike løsninger, men har ikke funnet noen som er så effektive som Energi.AI, sier Kjartan Brurås Solvi, daglig leder i Uni Micro.

Datadrevet tilnærming

Anders H. Lier, daglig leder i Energi.AI mener at det grønne skiftet ikke kan gjennomføres uten at bedrifter har full oversikt over egne data.

– Energi.AIs modell er utprøvd med data fra over 70.000 bedrifter. Vi har en datadrevet tilnærming som gjør at bedrifts-Norge lett kan se hvordan de kan bidra til det grønne skiftet, sier Lier

Powered by Labrador CMS