Yvonne Stikbakke sammen med sin sønn i parken.

#Sommerpraten

– Det er lett å takke nei til «masete» selgere

Yvonne Stikbakke har klare råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbransjen.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller SALG24 en rekke personer i salgsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb, og hvilke råd de vil gi andre som ønsker å lykkes i bransjen.

Neste ut er salgsdirektør i Metro Sounds, Yvonne Stikbakke.

– Har du pass?

– Ja, men hjelper dessverre ikke stort nå i sommer når ingen av barna har det.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Store deler av sommeren blir å tilbringe på hytta til svigerforeldrene mine i Larvik. Der skal vi ha en del besøk fra venner, så det gleder vi oss veldig til.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Hmmm vanskelig å trekke frem ett. Men vi hadde en tur til Sardinia for et par år siden hvor vi leide bil og derav fikk se en god del av øya. Det var en utrolig fin tur.

Seks kjappe:

1. Fjell eller strand? – Fjell med barn, strand uten barn kanskje.

2. Fly eller tog? – Fly.

3. Caps eller bøttehatt? – Caps.

4. Softis eller kuleis? – Kuleis.

5. På grillen: Kjøtt eller fisk? – Kjøtt.

6. Øl eller vin? – Vin.

Ellers er det vanskelig å ikke trekke frem Sumstad. Sumstad er et lite sted på Fosen-halvøya. Bestefaren min er oppvokst der, og vi har nesten hver eneste sommer vært der. Barna elsker det også. Omtrent ingen dekning på mobilen, bare vakker natur og fange krabber i fjæra. Helt fantastisk.

– Hva er din beste salgspitch/salgsapproach?

– Jeg har vel ingen salgspitch. Jeg tenker det handler om å snakke med rett beslutningstaker og ikke minst være god til å lytte og forstå kundens behov.

– Nevn en bransjeperson å se opp for i framtiden.

– Det er utrolig mye bra og flinke folk i mediebransjen, så vanskelig å nevne én. Men om jeg skal trekke frem noen må det være de som jobber med innsikt. Disse gjør en utrolig viktig jobb for at selgerne skal kunne hjelpe kundene på en best mulig måte.

– Når tryna du sist på jobb?

– Jeg føler jeg gjør det ganske ofte.

– Hva er ditt beste råd til unge mennesker som ønsker å lykkes i salgsbranjsen?

– Ikke vær så opptatt av å snakke om deg selv og ditt produkt, men bruk heller mere tid på å forstå kunden. Det er lett å takke nei til «masete» selgere. Det handler om trygghet og tillit til produktet du selger.

Powered by Labrador CMS