Danish Ahmed studerer for å bli siviløkonom. Ved siden av jobber han som Teamleder i Customer Connecting AS.
Danish Ahmed studerer for å bli siviløkonom. Ved siden av jobber han som Teamleder i Customer Connecting AS.

Danish fikk sin første selgerjobb som 16-åring: – Jeg følte jeg levde i en drøm

Danish har alltid hatt elsket å selge. Nå har han ansvaret for et salgsteam på nærmere 30 personer ved siden av studiene.

Publisert Sist oppdatert

Danish Ahmed (20) lot seg fascinere av salg allerede som barn, da han måtte selge lodd og kalendre for fotballaget han spilte på.

– Jeg husker den følelsen det ga meg å overbevise en person til å kjøpe noe. Jeg tok det veldig seriøst. Og jo eldre jeg ble, desto mer satt jeg pris på selvstendighet og økonomisk uavhengighet, forteller Ahmed til SALG24.

Som 16-åring var han på jakt etter en deltidsjobb ved siden av skolen, og sendte melding til en som hadde delt et innlegg om en ledig stilling på Facebook.

– Jeg tenkte det ikke ville skade å sende en melding, og det ble min inngangsbillett til salgsbransjen. Jeg ble veldig godt mottatt, og det fine med bransjen er nettopp det at den tar imot ungdommer som meg.

– God på å overbevise

Ahmed begynte med telefonsalg, og ble etter hvert send ut for å banke dører.

– Jeg bodde på østkanten og skulle selge strømabonnement på døren til folk i Drammen. Jeg husker godt den sommeren. Jeg var 16 år og tok toget fra Oslo til Drammen hver eneste dag. Når jeg tenker tilbake på det så solgte jeg mer en opplevelse enn selve produktet.

– Hva mener du med det?

– Folk så ut som levende spørsmålstegn da de åpnet døren. Jeg tror ingen forventet at en så ung gutt skulle selge de ny strømavtale. Argumentet mitt var at hvis jeg – på min alder, skjønte hvor gunstig denne avtalen var, så burde de gi meg to minutter av tiden sin til å høre på tilbudet. Jeg var god på å overbevise kundene, og hvis jeg først landet et salg, fikk jeg de til å fortelle om det gode tilbudet til resten av naboene i blokken, svarer han.

Selv om Ahmed innrømmer at han hadde lite peiling på strømavtaler i tenårene, var det ingen tvil om at mestringsfølelsen ga motivasjon og mersmak.

– Jeg følte jeg levde i en drøm. Jeg hadde det helt topp.

– Karakterene gikk opp

I 2019 ble Ahmed ansatt som selger i Customer Connecting AS, og har stadig gjort seg fortjent til å stige i gradene. I dag er han og en kollega Teamledere for kveldsteamet som selger Talkmoreabonnement til privatmarkedet.

– Hvordan er det å ha ansvaret for at andre skal lykkes som selgere?

– Den beste delen ved det er å se utviklingen som skjer underveis. Når de kommer første dagen er det lett å se på ansiktsuttrykket at de ikke helt aner hva de går til. Men hvis du mestrer telefonsalg, kommer du ikke til å bare merke det i lommeboken, men i livet generelt.

20-åringen forteller hvordan han selv har fått utbytte av salgsfaget, også i skolesammenheng.

– Da jeg gikk på videregående gikk karakterene mine opp. Hver gang vi hadde muntlige fremføringer tenkte jeg at jeg skulle selge inn prestasjonene mine, uavhengig av hva jeg skulle snakke om.

Han blir like stolt hver gang han ser sjenerte selgere som etter hvert utvikler en helt ny personlighet på telefonen.

– Jeg får nesten lyst til å gripe inn i samtalen og si; du skulle bare visst hvem du snakker med nå. Et ungt menneske som har fått sin første jobb, og som har hatt en helt fenomenal utvikling.

«Årets team» 2021

De to teamlederne har åpenbart funnet en lederstil som fungerer, og stakk i 2021 av med den gjeve tittelen «Årets team». Ikke nok med det – de kan også smykke seg med «Kvartalets team» så langt i 2022.

– Å vinne disse kåringene er en anerkjennelse som det er veldig hyggelig å få. Vi er to gode venner som jobber hardt for at teamet skal lykkes, og jeg skjønner godt hvis alle de ansatte er drittlei av å høre ordene dedikasjon og disiplin, ler Ahmed.

De to ordene har lenge vært et mantra for 20-åringen, som mener man må være dedikert for å takle salgsbransjens oppturer og nedturer.

– Alle vil føle seg motivert en gang, men det er den dagen du er sliten og lei og ting ikke går så bra, at du fortsatt må velge å stå i det. Dedikasjon varer mye lengre enn motivasjon. I tillegg skal vi ha disiplin i forhold til at tiden vår er verdt mye.

Ved siden av å være teamleder studerer Ahmed økonomi og administrasjon for å bli siviløkonom.

– Skal du fortsette som selger når du er ferdigutdannet?

– Alt er salg. Jeg kommer alltid til å være en selger – uavhengig av posisjonen jeg har i et firma.

Powered by Labrador CMS