Øyunn Krogh (til høyre) går hardt ut mot Nettavisen. Her er hun avbildet med podkast-makker Frida Hollund på Vixen.

Øyunn Krogh fnyser av Nettavisen: – Der rant glasset over

Influenceren sier hun er ferdig med Nettavisen etter et intervju om «mafiatilstandene» på Grønland i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Influencer Øyunn Krogh går hardt ut mot Nettavisens journalistikk.

– Og der rant glasset over, jeg er 100 % ferdig med Netteavisen (sic!), skriver Krogh på sin Instagram-profil

Hun reagerer på Nettavisens vinkling på et videointervju med henne under Tise Awards i forrige uke med tittelen: «Øyunn Krogh etter skrekkrapport: – Det beste stedet i Oslo».

Krogh bor til vanlig på Grønland i Oslo, og fikk spørsmålet «– Hva synes du om mafiatilstandene på Grønland?».

Bakgrunnen er flere tilfeller av skyteepisoder og gjengoppgjør i bydelen den siste tiden. 

Mener mediene svartmaler

Krogh fnyser tydelig av spørsmålet i videointervjuet, og svarer blant annet at det er det beste stedet i Oslo og at hun selv opplever området som både trygt og godt. 

Krogh mener Nettavisen i sin vinkling feilaktig antyder at hun ikke anerkjenner at utviklingen på Grønland er «bekymringsfull, trist og skummel», og at den voksende ungdomskriminaliteten er et problem.

– Men jeg kommer ikke til å bidra til media med å svartmale en plass som Grønland, å skape mer frykt enn nødvendig. Det vil kun skape enda større forskjeller og enda mer stigma, skriver Krogh. 

Hun kommer også med en oppfordring til Nettavisen: 

– Neste gang synes jeg Nettavisen kan lage sak på hvorfor vi ser ungdomskriminaliteten vokse. Hvor svikter vi disse ungdommene og barna? Hvordan klarer kriminelle miljøer å tilby barn mer tilhørighet enn det norske samfunnet? 

Nyhetsredaktør Charlotte Sundberg (til høyre) forsvaret Nettavisens vinkling. Her står hun sammen med politisk redaktør Erik Stephansen.

– Relevant å spørre henne

Medier24 har forelagt kritikken overfor Nettavisen.

Nyhetsredaktør Charlotte Sundberg forsvaret spørsmålet og vinklingen slik:

– Dagen da vi intervjuet Øygunn Krogh så var rapporten om vold og trusler på Grønland i Oslo en av de store sakene i nyhetsbildet. Krogh har tidligere snakket varmt om Grønland og det var derfor relevant å spørre henne om et av de dagsaktuelle temaene denne dagen, forteller Sundberg til Medier24.

– Hensikten var å få fram flere stemmer som kunne si noe om livet i bydelen for å nyansere bildet som kom fram i rapporten. Videoen gjengir det hun sa i intervjuet. Vi håper at hun tar kontakt med oss direkte hvis det er noe hun på et senere tidspunkt mener er feil i våre saker der hun er kilde.

Sundberg tar oppfordringen til Krogh, men påpeker at Nettavisen allerede at gjort dette.

– Vi har også tidligere satt søkelys på ikke bare ungdomskriminaliteten i Oslo, men også flere andre steder i landet, med flere saker. Vi har blant annet belyst økningen i antall saker i ulike aldersgrupper og debatten rundt hva som bør gjøres. Dette kommer vi til å fortsette med også i tiden fremover, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS