– Disse filmene gjør at vi kommuniserer med kundene på en annen måte som er langt mer personlig. Og vi håper filmens budskap gir bedre forståelse for smart og ansvarlig kredittbruk, sier Partneransvarlig i Sparebank 1 Kreditt, Hilde Blengsli.

SpareBank 1 Kreditt har lansert personaliserte filmer

– Vi vil fortsette å samle inn data og innsikt om hvor effektive disse filmene er for kundene, og det vil legge et videre grunnlag for hvordan vi velger å kommunisere med kundene i fremtiden, sier Partneransvarlig i Sparebank 1 Kreditt.

Publisert Sist oppdatert

SpareBank 1 Kreditt er først i bransjen i Norden med personalisert produktinformasjon.

– Vi ønsker å gi kundene god og relevant informasjon om ansvarlig kredittbruk, sier Partneransvarlig i Sparebank 1 Kreditt, Hilde Blengsli til KOM24.

Personlig kommunikasjon

Sammen med SEEN og det trønderske produksjonsselskapet Spætt Film, ruller SpareBank 1 Kreditt ut en personalisert og datadrevet film til alle kunder som bestiller kort. Filmene er personalisert med kort bestillers navn og en er en informativ film der kredittbruk forklares.

– Vi i SEEN er svært stolte og fornøyde over å få lov til å jobbe med SpareBank 1 Kreditt. De er de første i Norden som benytter seg av datadrevet video i denne typen kundekommunikasjon. Heldigvis for oss viser resultatene at de tok riktig avgjørelse med å være «first mover», når majoriteten av de som åpner e-posten ser hele sin personlige video. Mange også flere ganger, sier CEO i SEEN, Martin Nerstad, til KOM24.

Filmene ble rullet ut i mars, og de tilpasses ut ifra hvilket kort kunden bestiller.

– Disse filmene gjør at vi kommuniserer med kundene på en annen måte som er langt mer personlig. Og vi håper filmens budskap gir bedre forståelse for smart og ansvarlig kredittbruk. Det å blande inn litt humor håper vi treffer kunden på en litt annerledes måte, samtidig som filmene er opplysende med et informativt budskap, sier Blengsli.

En god kombinasjon

Så langt har filmene en åpningsrate på 34 prosent, og av disse ser 89 prosent sin personaliserte film.

Hilde Blengsli og Kine Mathissen i Sparebank 1.

– Filmen ses så mye som 1,6 ganger i snitt person, og det er vi godt fornøyd med. Vi vil fortsette å samle inn data og innsikt om hvor effektive disse filmene er for kundene, og det vil legge et videre grunnlag for hvordan vi velger å kommunisere med kundene i fremtiden.

Sparebank 1 Kreditt kan melde om utelukkende positive tilbakemeldinger.

– Det er tydelig at god kommunikasjon kombinert med ny teknologi gjør at vi når fram til kundene med budskapet.

Hun sier de opplever varierende kunnskap blant kunder om økonomi og kredittkort bruk, og at disse filmene forhåpentligvis gir kundene den kompetansen de har bruk for.

Opplyser om smart kortbruk

Foreløpig ligger det ikke noe annet datagrunnlag fra kundene enn tall fra åpningsraten.

– Vi i SEEN er svært stolte og fornøyde over å få lov til å jobbe med SpareBank 1 Kreditt. De er de første i Norden som benytter seg av datadrevet video i denne typen kundekommunikasjon, sier Martin Nerstad i SEEN.

– Men vi får tilbakemeldinger fra bankens rådgivere som har tett dialog med kundene, sier Salgssjef i Sparebank 1, Kine Mathissen til KOM24.

Filmene er personaliserte fordi de viser kundens navn og tar kunden med på en informativ reise der kortet lages samtidig som det opplyses om smart kortbruk. Filmene har ulik voice og utseende, mens farger og tone of voice er de samme gjennom alle filmene.

– Det er viktig at alle filmene er gjenkjennbare, og derfor er alt innholdet i Sparebank 1 sin stil og tone. Alle grafiske figurer er i våre farger, og filmene skiller seg fra hverandre basert på illustrasjoner Spætt har gjort, og personalisering SEEN har gjort, sier Blengsli.

Engasjerende og lettbeint

Nerstad i SEEN mener filmene bidrar til å gjøre Sparebank 1 mer ansvarlig.

– Dette er en måte å kommunisere «tørr» informasjon mange kanskje ikke får med seg, hvis det opplyses i et dokument. Jeg tror dette er et fint format å kommunisere med kundene på en effektiv, engasjerende og lettbeint måte som skiller seg positivt ut.

Han mener dette bidrar til en bedre kundereise.

– Når man oppretter et forhold til en bank, kommer ikke kundeforholdet nødvendigvis tydelig fram. Mange føler nok at det er mye å sette seg inn i når de mottar flere vedlegg for ulike banktjenester. Vi tror disse filmene kommer til å bygge et positivt forhold mellom Sparebank 1 og både nye og eksisterende kunder.

Powered by Labrador CMS